Sunday, February 4, 2018

Move

Iš tiesų norėjau parašyti - move your ass. Nesenai ant mano rankos atsirado sportinis laikrodis. Na žinote, toks įmantrus daikčiukas, kuris seka tavo pulsą, miegą, kalorijas (kaži kaip jis jas sugaudo, jei net sąžinė ne apie visas žino?), aktyvumą, intensyvumą, stresą, dar jis gali tau priminti apie vizitą pas dantistą (nes palaiko draugiškus santykius su tavo kalendoriumi), priimti tavo skambučius ir t.t. Tai štai jis turi tokią funkciją - jei mato, kad tu ilgesnį laiką prisėdai, jis pradeda vibruoti ir rašo tau didelėmis raidėmis - MOVE (galūnė - your ass, nėra bet pagal toną ir taip aišku juk). 
Tai štai po tokių telegramų pastebėjau, kad judėti pradėjau tikrai daugiau :-) O dar pastebėjau, kaip dažnai girdžiu (ir matyt pati sakau) tokias frazes kaip - nieko nespėju, nieko nepadarau, laikas dingsta. Tada pagalvoju, kad laikrodžio, kuris spardytų subinę, reikia daugumai mūsų. Nes "MOVE" priverčia atsistoti ir nuveikti kažką naudingo, gal labai mažo, gal tik porą žingsnių, bet visgi... visgi, kai vakare matai kad tų žingsnių per dieną buvo 10 000, supranti, kad tai jau šis tas. 

Turėčiau turbūt tarti porą žodžių apie sausainius. Tai tokie labai teigiami sausainiai :-) User friendly, you know :-) juos lengva pagaminti (ir lengva ir greita), jie skanūs, iš tiesų tai jie tiesiog tirpsta burnoje (nes tikrai trapūs), jie maži (čia pliusas, jei sausainiai - tai jūsų maža nuodėmė). 





Sausainiai Kipferl



  • 35 g cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 120 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 140 g miltų
  • 60 g migdolų miltų
  • vanilinis cukrus:
        • 100 g cukraus
        •  1 vanilės ankštis


Į virtuvės kombainą sudedame cukrų, vanilės sėklas, sviestą, miltus, migdolų miltus ir sumaišome iki vientisos konsistencijos.  Padaliname tešlą į porcijas, 120 g - kiekviena.  Iš kiekvienos porcijos suformuojame pagaliuką. Įdedame į šaldytuvą atvesti (tešla turi sukietėti). Supjaustome tešlą gabaliukais ir sudedame juos į kepimo skardą. Pašauname į įkaitintą iki 150 C orkaitę ir kepame apie 25 min. 
Tuo tarpu pagaminame vanilinį cukrų. Virtuvės kombaine sumaišome vanilės sėklas su cukrumi.
Sausainius išimame ir atvėsiname, tada apvoliojame juos vaniliniame cukruje. Skanaus. 

Įkvėpimas: kica-online.com

No comments:

Post a Comment