Monday, August 28, 2017

Ne vasara, bet ir ne ruduo

Atsikeli iš ryto, už lando saulėta ir viskas gerai. Viskas gerai, nes dabar vasara ir saulėta. Nusiprausi kažką niuniodama po nosimi, pasidarai kavos. Atsirandi prie spintos, pilnos vasarinių rūbų ir tada supranti, kad  - "Houston, we have a problem". Už lango, saulėta BET šalta. Šalta. Ką rengtis? Spintos pakraštyje kaba pora megztinių ir šiltesnių kelnių, paliktų dėl viso pikto. Labai, labai norisi ištiesti ranka ir juos pagriebti. Bet juk dabar vasara. Jos išduoti irgi nesinori. Nesinori prisipažinti, kad jau viskas :-) jau nebus tų plonų baltų kelnių, tos lengvos suknelės ir šortų su marškinėliais. Paskutinė vasaros savaitė. Tu dar gali, bet jau realiai ne. Laikas, kai dar kažkas nesibaigė, o ir dar neprasidėjo. Atsidarai facebooką, o ten moteriškos "agitacijos" nepasiduoti ir dar neatsisakyti basučių ir netraukti iš spintos pėdkelnių. O, my God, it's really happening...it's really happening. 
Čirvinius blynus su ricotta galima valgyti ištisus metus, ne tik vasarą. Bet tik vasara mus lepina šviežių uogų gausa ir įvairove. Nepraleiskite progos. Blynai labai lengvi ir purūs. Niam, niam. 




Čirviniai blynai su ricotta


  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
  • 2 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2  a.š. sodos
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 2 stiklinės kefyro
  • 1/2 stiklinės ricottos
  • 3 v.š. aliejaus
Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišykite ir persijokite, sumaišykite su druska. 
Kefyrą, ricottą ir aliejų sumaišykite. Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purumo. Sumaišykite miltus su kefyro mišiniu ir tada atsargiai įmaišykite kiaušinių mišinį. 
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę ir kepkite blynus. 
Jei liko ricottos, ją galima sumaišyti su cukrumi arba klevų sirupu bei citrinos žievelęe ir patiekti kartu su blynais.
Skanaus

Įkvėpimas: Food and Wine Annual Cookbook 2011

No comments:

Post a Comment