Thursday, January 5, 2017

Mane veža triufeliai.



Iš pradžių nusprendžiau palaukti progos ir tik tada pasigirti (arba pasirodyti). Bet... bet kadangi jau tuoj ir neturėsiu kuo girtis, tai nusprendžiau progos nelaukti ir tiesiog visų pirma padėkoti už dovaną ir tada, aišku, pasigirti. 
Visų pirma labai noriu padėkoti http://www.lamaistas.lt/ kolektyvui. Nes jie ne tik pasidalina mano receptais savo svetainėje, bet ir dėmesingai skaito mano blogą. Kažkada viename įraše esu rašiusi, kad labai mėgstu triufelius (tikrai labai senai). Dabar atspėkite ką gavau Kalėdoms? Tadaaaam - aštrią pomidorų ir triufelių užtepėlę, kremą su pecorino sūriu ir triufeliais bei lazdynų riešutų kremą su triufeliais. Labai Jums ačiū už dovanas!!! Aš labai mėgstu triufelius, jie man tiesiog orgazmiškai skanūs. Dabar žinau, kad jie patinka ne tik man :-) Sausio pirmą išsiaiškinome, kad lazdyno riešutų kremas (something like nutella) su triufeliais užteptas ant skrebučio puikiai tinka prie dūminio skonio viskio :-) . Dar kartą ačiū už rūpestį. Rekomenduoju lamaistas.lt puslapį :-) ir užtepėles su triufeliais irgi. 



Šiandien noriu pasidalinti labai paprastų sausainių receptu. Mano šeima labai mėgsta sausainius, todėl pasitaikius progai (ir be jos) išbandau vis naujus receptus. Šituos bandėme su karamele ir be jos... :-) dingo vienodai greitai. 


Sviestiniai sausainiai su sūdyta karamele



  • 115 g miltų
  • 85 g tapijokos miltų/krakmolo
  • 55 g cukraus pudros
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 115 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 2 šaltų trynių
  • 1 vanilės ankštis
  • naminės sūdytos karamelės arba galima naudoti virtą kondensuota pieną

Miltus, tapijokos krakmolą, cukraus pudrą, druską, kepimo miltelius ir vanilės sėklas sudėkite į virtuvės kombaino indą ir trumpai sumalkite. Įdėkite sviestą ir malkite kol susidarys trupiniai. Įdėkite trynius ir malkite kol tešla pradės jungtis į kamuolį. Išimkite tešlą iš  indo ir ją porą kartų apminkykite. Įvyniokite į maisto plėvelę ir palikite 30 min. šaldytuve. Išimkite, padėkite ant kepimo popieriaus lapo, uždenkite kitu kepimo popieriaus lapu ir iškočiokite tešlą maždaug iki 6 mm storio.
Įdėkite 30 min. į šaldiklį. 
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Paruoškite porą kepimo skardų, išklokite jas kepimo popieriumi. Išimkite tešlą iš šaldiklio, nuimkite popierių iš vienos pusės ir apverskite tešlą ant lengvai cukraus pudra pabarstyto kočiojimo kilimėlio. Nuimkite kepimo popierių nuo tešlos viršaus. Išspauskite apvalius sausainius ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 min. kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti kepimo skardoje. 

Į konditerinį maišiuką pridėkite karamelės ir išspauskite šiek tiek jos ant vieno sausainio, uždėkite ant viršaus kitą sausainį ir lengvai jį prispauskite (nestipriai, nes sulaužysite). Pakartokite su likusiais sausainiais. Skanaus.



Įkvėpimas: Serious Eats

No comments:

Post a Comment