Wednesday, November 9, 2016

Kai norisi patylėti

Kartais norisi tiesiog patylėti. Tiesiog žiūrėti pro langą į baltą pasaulį ir tyliai gerti karštą arbatą su skaniais kvapniais sausainiais.  Tokiems vakarams puikiai tinka šitie sausainiai. Aš labai mėgstu žemės riešutų sviestą ir vis susigundau iškepti sausainių su juo. Šie - vieni geriausių, kuriuos pastaruoju metu kepiau. Labai traškūs, kvapnūs ir keliantys nuotaiką. 






Super skanūs žemės riešutų sausainiai



  • 385 g miltų
  • 1 a.š. sodos 
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 225 g kambario temperatūros sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 1 stiklinė (250 ml) žemės riešutų sviesto
  • 150 g rudo cukraus
  • 100 g balto cukraus + cukrus pabarstymui
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 140 g pakepintų ir stambiai sukapotų žemės riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite porą kepimo skardų kepimo popieriumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius bei druską ir persijokite. 
Virtuvės kombaino inde su K formos mentele suplakite sviestą iki purumo. Įdėkite žemės riešutų sviestą ir plakite dar minutę, kad viskas susijungtų. Įberkite cukrų (rudą ir baltą) ir plakite kelias minutes kol viskas susijungs. Toliau plakant po vieną įdėkite kiaušinius, gerai suplakite prieš dedant kitą. Per du kartus įmaišykite miltų mišinį ir pabaigoje įmaišykite riešutus. 
Suformuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus, apvoliokite juos cukruje  ir dėkite juos ant kepimo skardos keleto cm atstumu vienas nuo kito. Su šakute lengvai juos prispauskite/suplokite į "blyną". Pašaukite į orkaitę ir kepkite 12-14 min. kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Skanaus.


Įkvėpimas: Serious eats


No comments:

Post a Comment