Wednesday, May 4, 2016

Vištienos ir porų pyragas (tartas)


Tokie pyragai tai puikus išmyslas. Tikrai,visoms prasmėms, nes jie puikia tinka pietums arba vakarienei su kalnų šviežių salotų (kurių dabar yra pilna), juos patogu paimti pietums į darbą, puikiai tinka iškyloms į gamtą arba svečiams pavaišinti. Kam gabaliuko? :-) 





Vištienos ir porų pyragas su slyvomis (tartas) 







Įdaras:


  • 90 g sviesto
  • 3 riekės/gabaliukai šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
  • 900 g vištienos (krūtinėlė ir blauzdelių mėsa)
  • 3 nedideli porai (supjaustyti, be žalios dalies)
  • 2 šakelės šviežių čiobrelių
  • 1/2 stiklinės džiovintų slyvų, supjaustytu į 4 dalis
  • 1/3 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • druska ir pipirai
  • 1 kiaušinis



Keptuvėje išlydykite 30 g sviesto ir pakepinkite šoninę (aš šoninę kepinu mikrobangų krosnelėje - įdedu į indą, uždengiu su dangčiu ir pakepinu apie 3 min., tada nupilu skysti ir dar pakepinu keletą minučių) ir išimkite ją iš keptuvės. Įtrinkite vištieną druska bei pipirais ir apkepkite toje pačioje keptuvėje. Įpilkite šiek tiek vandens į keptuvę, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį, gaminkite vištieną 10-12 min. kol ji bus paruošta. Išimkite ją iš keptuvės. 
Į keptuvę įberkite porus ir pakepinkite 5 min. kol jie šiek tiek suminkštės, tada įpilkite šlakelį vandens, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Gaminkite dar 5-7 min. kol porai bus labai minkšti. Įdėkite juos į dubenį kartu su slyvomis, čiobrelių lapais ir supjaustyta vištiena bei šonine. 
Keptuvėje išlydykite likusius 60 g sviesto, įmaišykite miltus ir pakepinkite kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Tada įpilkite sultinį ir kepkite maišant kol padažas sutirštės (5-7 min.). Sumaišykite padažą su vištiena ir leiskite mišiniui atvėsti. 

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Paruoškite 23-25 cm diametro tarto arba pyrago kepimo formą.
Vieną tešlos dalį iškočiokite plonai ir išklokite su ją kepimo formą, paliekant maždaug 2,5 cm tešlos nuosvyrą nuo formos kraštų. Įdėkite įdarą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. 
Iškočiokite antrą tešlos dalį į apskritimą, atitinkanti kepimo formos dydį ir uždėkite jį ant įdaro. Tešlos nuosvyrą užlenkite į vidų virš viršutinės tešlos ir prispauskite kraštus su šakute. Su peiliu padarykite porą įpjovimų viršuje. Patepkite pyragą suplaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50-60 min. arba kol pyragas taps tamsiai auksines spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. 
Skanaus






Įkvėpimas: Bon Appetin Magazine  February 2015

No comments:

Post a Comment