Thursday, April 21, 2016

Labai didelis sausainis







Labai didelis sausainis



  • 175 g minkšto sviesto
  • 150 g rudo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 trynys
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnis druskos
  • 250 g savaime iškylančių miltų (self-rising)
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 70 g razinų
  • 80 g pieniško arba juodo šokolado lašų


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ( su ventiliatoriumi). Išklokite 23 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu. 
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5-10 min. Nukoškite. 
Virtuvės kombaine suplakite sviestą su cukrumi iki purumo. Toliau plakdami įdėkite paeiliui: kiaušinį, trynį ir vanilės ekstraktą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu bei druska ir persijokite. Įmaišykite miltų mišinį į suplaktą sviestą. Tešla bus gan tiršta. Įmaišykite šokoladą ir razinas. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. arba kol tešla taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 5 min. pastovėti kepimo formoje. Išimkite iš formos. Pateikite šiltą su ledais arba ataušinkite, apšlakstykite išlydytu šokoladu ir pabarstykite cukraus pudra. 
Skanaus



Įkvėpimas: GoodFood Magazine October 2015 

No comments:

Post a Comment