Thursday, April 7, 2016

Brokolių ir gorgonzolos sūrio kišas








Brokolių ir gorgonzolos sūrio kišas (tartas)


Tešla:

  • 125 g miltų
  • 75 g rupių kvietinių miltų
  • 100 g sviesto
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 v.š. vandens
Įdaras:

  • 200 g šaldytų brokolių
  • 100 ml pieno
  • 150 ml grietinėlės
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 100 g gorgonzolos sūrio
  • 150 g sukapotų riešutų
  • druska ir pipirai


Tešla:



 Sumaišykite miltus su druska ir persijokite. Supjaustykite sviestą kubeliais ir įtrinkite su pirštais juos į miltus kol tešla taps trupinių konsistencijos. Tada įpilkite vandenį, sumaišykite ir lengvai "apminkykite" tešlą ant kepimo kilimėlio tam, kad tešla susijungtų. Čia  (žiūrėkite nuo 1:10 min.) yra geras filmukas apie tai. 
Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Ištepkite sviestu apvalią 23 cm diametro kepimo formą su nuimamu dugnu, o dugną išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (su ventiliatoriumi).
Iškočiokite  tešlą ir išklokite ja kepimo formą. Čia yra filmukas kaip tai padaryti. Įdėkite kepimo formą su tešla 30 min. į šaldytuvą arba 15 min. - į šaldiklį.
Išklokite tešlą kepimo popieriumi (arba aliuminio folija) ir priberkite beveik pilną formą žaliu žirnių/ryžių/pupelių  arba, jei turite, keramikinių kepimo žirnių (t.y. taip vadinamas "aklas" kepimas, čia yra filmukas apie tai). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 min. Išimkite popierių, žirnius ir grąžinkite į orkaitę dar 5 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos. 

Įdaras:

Kol tešla kepa, užvirkite puodą vandens, pasūdykite ir įberkite šaldytus brokolius. Virkite 5 min., tada nukoškite (arba, jei namuose turite tuperware serwofiksa, įdėkite šaldytus brokolius į servofiksą ir užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-10 min. ir nukoškite).
Greitkratyje suplakite pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską ir pipirus. 


Ant tešlos išdėliokite brokolius, gorgonzolos sūrio gabaliukus ir užpilkite skysčių ir pabarstykite riešutais.  Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 C - 30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 10 min., tada pateikite. Skanaus. 







Įkvėpimas: The happy foodie

2 comments:

  1. Sveiki,

    kaip tik planuoju gaminti šį tartą - noriu pasiteirauti kokius riešutus Jūs naudojote ? Taip pat dėl tešlos gamybos - peržiūrėkite prašau, ar aprašyme nesusidubliavo tekstas, o gal norėjote aprašyti skirtingus gamybos būdus.

    Pagarbiai,

    Sigita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki,
      as naudojau lazdyno riesutus nes juos turejau po ranka. Puikia tiks ir graikiski riesutai :)
      pataisiau siek tiek teksta, tikiuosi dabar bus aiskiau.
      skanaus :)

      Delete