Wednesday, March 16, 2016

Bananų duona pagal Ch. Michalak






Pastebėjau keista dalyką, kad ir kiek nupirksi bananų, galų gale vistiek keletas guli ir grasina, kad tuoj tuoj, ne šiandien tai rytoj pernoks. Todėl jei kažkur internete užmatau patrauklų receptą su bananais, jį išsisaugau, kad turėti po ranka.
Šitos bananų duonos receptas yra gan paprastas, kad būtų įdomiau, panaudojau juodą cukrų ir kadangi esu didelė kremų mėgėja tai dar ir namelakos riešutinį kremą. Gavosi puikus savaitgalio desertas :-)

Kai žiūriu savo maisto foto albumą tai jaučiuosi kaip per giminių balių - gailiesi, kad taip mažai bendraujate, prisimeni gerus laikus ir pažadi dažniau matytis. Žiūriu į foto ir galvoju - tikrai, koks puikus receptas ir kaip puikiai gavosi, kodėl aš taip retai jį naudoju? Bet vėliau ateina kasdienybė, kuri šiais laikas tiesiog perkrauta naujais receptais, kurios na būtinai, būtinai reikia pabandyti, nes kitaip niekaip. Ir pasiduodi žmogus tai upei, kuri tave neša link naujų krantų, tu i juos žiuri ir galvoji - štai, štai tie krantai, kurių aš ieškojau, bet kai tik juos pasieki, tu tyliai (vogčiom metant žvilgsnį per petį) dairaisi, o kas ten už 10 metru, už posūkio... kaip ten žolė? gal žalesne?


Bananų duona pagal Ch. Michalak 




  • 150 g minkšto sviesto
  • 200 g juodo cukraus
  • 100 g kiaušinių ( 2 vnt.) - kambario temperatūros
  • 285 g bananų, svoris nurodytas jau nuluptų bei susmulkintų su bulvių grūstuve arba šakute
  • 240 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių, arba galima  naudoti iš karto 240 g savaime pakylančių miltų
  • žiupsnis druskos
  • 25 g juodo romo
  • streusel (traškus viršus):
          • 40 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais 
          • 40 g cukraus pudros
          • 40 g migdolų miltų
          • 40 g miltų
          • žiupsnis druskos

Streusel: 

Sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki šlapio smėlio konsistencijos. ARBA sudėkite visus ingredientus į dubenį ir sukapokite su ašmeniniu tešlos maišytuvu.


Bananų duona:


Įkaitinkite orkaitę iki 160 C (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę didelę keksų formą. 
Virtuvės kombaine suplakite sviestą su cukrumi iki vientisos purios masės (gerai suplakite, nes dažna klaida kai sviestas yra nepakankamai suplakamas). Toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį ir gerai suplakite prieš dedant kitą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską ir persijokite į tešlą, tada švelniai įmaišykite juos į tešlą su mentele. Įmaišykite romą ir bananus. Įdėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Pabarstykite streusel ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50-60 min. Patikrinkite su mediniu pagaliuku ar iškepusi. Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 min kepimo formoje, tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. 


Namelaka kremas:

  • 100 g pieno
  • 5 g gliukozes
  • 28 g želatinos masės (4 želatinos+24 g vandens- išbrinkyti)
  • 170 g balto šokolado
  • 200 g grietinėlės
  • 25 g praline pastos
Pieną ir grietinėlę užvirkite ir įmaišykite gliukozę bei želatinos masę. Į blenderį sudėkite baltą šokoladą (susmulkintą) ir užpilkite ant viršaus skystį. Viską gerai sublenderiuokite iki vientisos masės. Įdėkite į dubenėlį, uždenkite maisto plėvele "kūnas prie kūno" ir palikite šaldytuve per naktį. 
Kitą dieną sudėkite kremą į konditerinį maišiuką ir papuoškite bananų duoną. 










No comments:

Post a Comment