Monday, February 8, 2016

Kepti bulvių bokšteliai










Kepti bulvių bokšteliai



  • 5-10 bulvių (priklausomai nuo dydžio)
  • saulėgrąžų arba vynuogių kauliukų aliejus
  • druska ir pipirai
  • čiobrelis (šviežias arba džiovintas) 
  • raudonėliai
  • Džiugo sūris (pasirinktinai)
Įkaitinkite  orkaitę iki 180 C. Gerai ištepkite sviestu 12 keksiukų formelių (aš naudojau metalinės). 
Bulves nuvalykite ir sutarkuokite labai plonais griežinėliais (geriausiai su mandoline tarka). 
Sudėkite bulves į dubenį ir sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais (ir jei norite - su tarkuotu Džiugo sūriu). Aš naudojau šaldytus čiobrelius, tiesiog vasarą, kai jų buvo šviežių, supjausčiau juos ir užšaldžiau - taip labai patogu, o jie suteikia patiekalams nepakartojamo aromato. Pasistenkite gerai išmaišyti, kad aliejus ir prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Sudėkite bulvės į bokštelius ir įdėkite į formeles. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 50-60 min. kol  bulvės taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir iš formelių ir pateikite. Valgyti galima vienus, pvz. su grietinės padažu arba su kefyru, arba kaip garnyrą, pvz. su vištiena, žuvimi arba mėsa. 
Skanaus



Įkvėpimas: Mumspantry.com.au



2 comments: