Tuesday, December 15, 2015

Baklažanų ir makaronų caponata, gaminta lėto gaminimo puode







Baklažanų ir makaronų caponata, gaminta lėto gaminimo puode



  • 400 g baklažanų - nuskustų ir supjaustytų kubeliais
  • 2 svogūnai - smulkiai supjaustyti
  • 2 skiltelės česnako - išspaustos arba smulkiai sukapotos
  • 1 čili pipiras - smulkiai supjaustytas (be sėklų)
  • 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų  (po 400 g) - man labai patinka coppola arba mutti firmos
  • 1 stiklinė daržovių sultinio
  • 2 v.š. raudono vyno acto
  • 25 g sukapotų juodų alyvuogių
  • 25 g. nukoštų kaparėlių
  • 200 g orzo (ryžių formos mažų makaronų)
  • 35 g pakepintų kedro riešutų
  • saują smulkiai supjaustytų petražolių ir raudonėlių
  • druska ir pipirai
  • Aš dar įdėjau vieną smulkiai supjaustytą saldžią papriką, bet daugiau taip nedarysiu - visgi paprikas reikia mėgti, o mes nelabai mėgstame.


Visus ingredientus apart makaronų, riešutų ir petražolių bei raudonėlių įdėkite į slow cooker (lėto virimo puodą) ir troškinkite mažoje temperatūroje (on LOW) 3 val. Įdėkite makaronus ir jei reikia (jei troškinys labai tirštas) įpilkite dar 1 stiklinę karšto (verdančio) vandens. Troškinkite dar 30 min. Pabarstykite riešutais, petražolėmis, raudonėliais ir pateikite. Skanaus. 





Įkvėpimas: GoodToKnow


No comments:

Post a Comment