Wednesday, October 21, 2015

Bruknių keksas


Drėgnas, minkštas, saldžiai rūgštus, tiesiog nuostabus keksas. Gardžiai kvepia ir puošniai atrodo ant stalo, todėl tiks kaip ir kasdien prie arbatos, taip ir savaitgalio stalui. 





Bruknių keksas



  • 250 g bruknių
  • 20 g cukraus
  • 170 g cukraus pudros
  • 100 g minkšto sviesto
  • nutarkuota 1 citrinos žievelė (su labai smulkia tarka) 
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušiniai
  • 125 g kefyro
  • 150 g miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1/4 a.š. sodos, gesintos su actu

Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, todėl kiaušinius ir kefyrą išimkite iš šaldytuvo iš anksto

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (be ventiliatoriaus). Išklokite kepimo popieriumi didelę keksų formą. 

Įberkite bruknes į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Viršų pabarstykite cukrumi (20 g).
Sviestą suplakite virtuvės kombaine (su mentelės priedu) su cukraus pudra iki purumo. Įplakite citrinos žievelę, vanilės ekstraktą ir po vieną kiaušinį (po kiekvieno kiaušinio gerai suplakite). Plakite kol masė taps vienalytė. 
Sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, druską ir viską persijokite. 
Išjunkite virtuvės kombainą ir rankomis su mentelė įmaišykite dalimis miltus, tada kefyrą su soda. 
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35-50 min. Patikrinkite ar iškepęs su mediniu iešmuku - įkištas į vidurį ir ištrauktas jis turi likti sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti kepimo formoje dar 15 min. Atsargiai apverskite ir išimkite iš formos. Atvėsinkite. Skanaus.  







No comments:

Post a Comment