Thursday, August 6, 2015

Sausainiai su medumi

Šituos sausainius pasirinko mano mažius. Priėjęs  prie kompiuterio, pirštu bakstelėjo į šitų sausainių foto ir labai rimtai pareiškė  - " mama iškepame šituos". Negi ginčisies? Iškepėm ir dabar su jumis dalinamės. 





Sausainiai su medumi



  • 225 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. sodos
  • 100 g cukraus
  • 100 g medaus
  • 100 g labai šalto sviesto, supjaustyto kubeliais



Miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų įdėkite  į virtuvės kombaino indą ir porą sekundžių prasukite dideliu greičiu su peiliukais. 
Įdėkite  sviestą ir malkite kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite medų (jis turi būti skystas. Vietoj medaus tinka klevų arba agavos sirupas) ir malkite kol tešla taps šlapio smėlio konsistencijos ir bus bepradedanti jungtis į visumą. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite 2 kepimo skardas kepimo popieriumi.
Imkite tešlą į rankas ir formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Dėkite juos į skardą, maždaug 5 cm atstumu vieną nuo kito  (tešla kepant plečiasi). Su delnu lengvai priplokite kamuoliukus, kad jie taptų blynais. Pašaukite sausainius į orkaitę ir kepkite 12-15 min. Iš pradžių sausainiai iškils, vėliau suskilinės. Kai ir sausainių viršus ir įskilimai taps tamsiai auksinės spalvos - sausainiai iškepę, traukite juos iš orkaitės. Aš palikau sausainius aušti kepimo skardoje. Skanaus. 





Įkvėpmas: Andy Chef



No comments:

Post a Comment