Thursday, July 23, 2015

Šokoladiniai keksiukai su sūria karamele










Šokoladiniai keksiukai su sūria karamele



  • 250 g grietinėlės ( 36 proc.)
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 25 g kakavos
  • 110 g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 25 g krakmolo
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4-1/2 kiekio karamelės

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C (be ventiliatoriaus). Išklokite 10-12 keksiukų kepimo formelių  popieriniais kepimo įdėklais. 

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską, krakmolą ir kepimo miltelius. 
Kitame dubenyje suplakite iki purumo grietinėlę su cukrumi.  Po vieną įplakite kiaušinius. Persijokite miltų mišinį į tešlą ir sumaišykite viską iki vientisumo (nepermaišykite). Padalinkite tešlą tarp kepimo foremeliu, pripildant tik 80 proc. formelės tūrio. Įdėkite karamelę į konditerinį maišiuką ir išspauskite šiek tiek karamelės į kiekvieno keksiuko vidų.  Pašaukite į orkaitę ir kepkite 18-25 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių. Skanaus






Įkvėpimas: Yue's handicrafts

No comments:

Post a Comment