Wednesday, June 24, 2015

Ledai iš mano vaikystės



Oi, ne ledinė šiemet vasara, oi ne ledinė... Pamenu sakė - nebuvo žiemos, bet bus puikus pavasaris. Pavasario nebuvo. Po to sakė, kad užtat bus laaaabai karšta vasara. Kol kas ji tik Lietuviška. Lyja. Nesvarbu. Vistiek valgom ledus. Kada jei ne dabar? :-)
Nežinau ar jūs prisimenate, bet aš prisimenu. Ledai vaikystėje buvo patys pačiausi. Po pamokų su drauge eidavome į kioskelį ledų ir lėtai pėsčiomis eidavome porą stotelių. Šnekučiuodavomės, juokėmės ir kvailiodavom. Buvo labai smagu. 







Ledai puodelyje



  • 300 g pieno
  • 35 g sauso pieno miltelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 100 g cukraus
  • 250 g grietinėlės
  • 10 g kukurūzų krakmolo arba 1 a.š. agar agaro

250 ml pieno sumaišykite su cukrumi, vanile ir pieno milteliais. Likusį pieną sumaišykite su krakmolu arba su agar agaru. 250 ml pieno pakaitinkite kol užvirs ir tada įpilkite likusį pieną ir virkite maišant kol masė sutirštės. Jei naudojate agar agarą, tai masė iš karto nesutirštės - ji tirštės kai auš. Nuimkite pieną nuo viryklės ir  palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Uždenkite indą, kad nesusidarytų ant pieno mišinio plėvelė. Kartas nuo karto pamaišykite. Sumaišykite su grietinėle ir įpilkite į ledų gaminimo mašiną. Gaminkite pagal ledų mašinos instrukciją. Ledus įdėkite į puodelius ir įdėkite valandai į šaldiklį (tam, kad ledai sutvirtėtų). Skanaus.





Įkvėpimas: "Выпечка по ГОСТу. Вкус нашего детства!" Irina Čiadeeva

No comments:

Post a Comment