Friday, January 2, 2015

Žemės riešutų sviesto keksiukai su bananais, šokoladu ir nutella







Žemės riešutų sviesto keksiukai su bananais, šokoladu ir nutella 



  • 4 labai sunokę (net pernokę bananai)
  • 1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė miltų
  • 1/2 stiklinė rupių kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinė šokolado lašų (arba sukapoto šokolado)
  • 1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1/3 stiklinės balto cukraus
  • 1/4 stiklinės rudo cukraus
  • tiek a.š. nutellos, kiek bus keksiukų (man išėjo 13 vnt.)
  • žiupsnis druskos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 1 sutarkuota tonkos pupelė arba 1 a.š. vanilės ekstrakto



Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. be ventiliatoriaus. Išklokite keksiukų formeles popieriniais kepimo įdėklais.
Dubenyje su bulvių grūstuve susmulkinkite bananus. Įdėkite žemės riešutų sviestą, aliejų, kiaušinį, tonkos pupelę, cukrų ir išmaišykite kol ingredientai susijungs. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, sodą ir druską. Įberkite miltus ir šokoladą į dubenį su bananų mišiniu ir išmaišykite tik kol visi ingredientai susijungs. Įdėkite tešlą į formelę, tada ant viršaus įdėkite 1 a.š. nutellos ir uždėkite dar šaukštą tešlos ant viršaus (taip kad ji uždengtų nutellą). Kadangi keksiukai kepdami "išaugs", nepilkite daugiau nei 3/4 formos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite dar 10 min. kepimo formoje. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Keksiukus galima papuošti ištirpintu šokoladu arba šokoladinių ganašu. 
Skanaus



Įkvėpimas: Half baked harvest

No comments:

Post a Comment