Tuesday, January 13, 2015

Kriaušių pyragas






Kriaušių pyragas



Tešla:


  • 225 g. miltų
  • 140 g. šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 1 kiaušinis
  • 3 v.š. cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
Įdaras:

  • 3 didelės kriaušės
  • 1 v.š. rudo cukraus
  • 1 v.š bulvių krakmolo
  • 1/2 a.š. malto cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. rudo cukraus pabarstymui






Tešla:

Įdėkite į virtuvės kombaino indą miltus, sviestą, cukrų ir druską - malkite kol tešla taps panaši į duonos trupinius. Tadą įdėkite kiaušinį ir vėl malkite kol susiformuos dideli duonos trupiniai. Išimkite iš virtuvės kombaino ir keletą kartų apminkykite tešlą rankomis tam, kad ji taptų vienalytė. Neminkykite tešlos per daug, nes ji taps kieta. Suvyniokite tešlą į maisto plėvelę ir įdėkite 30 min. į šaldytuvą. 

Įdaras:

Kriaušės nulupkite, išimkite sėklytes, tada supaustykite išilgai.
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, apart kiaušinio ir pabarstymui skirto rudo cukraus . 

Įkaitinkite orkaite iki 180C. 

Lengvai pabarstykite miltais silikoninį kepimo kilimėlį arba kepimo popieriaus lapą ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite ploną maždaug 30-35 cm. diametro apskritimą. Per vidurį ant tešlos padėkite įdarą. Paskirstykite jį palikdami apie 7 cm. atstumą iki tešlos kraštų. Užlenkite kraštus į vidų ant įdaro. Patepkite tešlą suplaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi. Perkelkite pyragą į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 40 min. arba kol pyragas taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Pateikite šiltą su plakta grietinėlė. Skanaus





Įkvėpimas: Delicious magazine

No comments:

Post a Comment