Thursday, January 8, 2015

Greitas creme brulee

Naujųjų metu išvakarese teko gerokai pasukti galva, ką skanaus ir lengvo pagaminti... Tiesiog savaitė "šventinio" maisto padarė savo - nesinorėjo jau nieko. 
Šventė aišku ne šventė be baltos mišrainės, keptos vištos ir virto liežuvio (būtinai su majonezu). Bet kur gi karštas? Tiesa, žmonės sako, kad po visų įmantrybių (o būtent tokia buvo savaitė nuo Kūčių iki Naujųjų) norisi kažko labai, na labai paprasto. Todėl buvo nuspręsta kepti pica. Taip, pica!!! Buvo pica "pasidaryk pats". Picos pagrindas čia. Kepiau su pomidorų padažu (svogūnai, konservuoti pomidorai, česnakas, druska ir pipirai) ir mozzarellos sūriu. Priedai buvo pateikti ant stalo :) - džiovinti pomidorai, vytinta mėsa/dešra, džiovinti pomidorai, pesto, alyvuogės, kaparėliai. Ne visai tradiciškai ir nelabai šventiškai, bet tai visgi buvo šūvis į 10. Visi liko labai patenkinti :)
Deserto iš viso neturėjo būti. Nes jis visada sunkiai telpa :) o kadangi Naujieji kaip ne kaip naktinė šventė, tai buvo nutarta desertą atidėti iki geresnių laikų. 
Bet aš taip negaliu. Kažkaip nejaukiai jaučiausi. Ir tada... Tada prisiminiau kad jau 100 metu nevalgiau creme brulee, o tai, kaip ne kaip, vienas mano mėgstamiausiu desertu. Laiko turėjau labai nedaug, todėl gaminau jį ne orkaitėje, o su thermomiksu. Iš anksto atsiprašau, bet šį kartą taip ir liks, receptas tik su thermomiksu :) nes juk tai super greitas creme brulee. 




Creme brulee



  • 450 g. grietinėlės
  • 4 kiaušiniai arba 8 tryniai
  • 60 g. cukraus
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 6 a.š. rudo arba balto cukraus viršui

Thermomiksas:


Įdėkite drugelio priedą į thermomikso indą. 
Įdėkite visus ingredientus į thermomikso indą ir virkite 8 min. 90 C. 3 gr. 
Mano naudota grietinėlė ir kiaušiniai buvo šalti (ką tik iš šaldytuvo) todėl aš viriau 13 min.
Masė bus tirštoka, kreminės konsistencijos. Įpilkite creme brulee į paruoštus indelius. Man gavosi 6.
Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą  (ne mažiau 2-3 val. ) pilnai sustingti. 
Prieš pateikiant išimkite creme brulee iš šaldytuvo ir pabarsytikite cukrumi (po viena a.š. vienam indeliui). Karamelizuokite cukrų su degikliu. arba įkiškite į labai karštą orkaitę su grilio funkciją (tik atsargiai, kremas turi būti kuo trumpiau orkaitėje, tik tiek, kad karamelizuotusi cukrus). 
Skanaus.





Įkvėpimas: The Thermo Queen blog

No comments:

Post a Comment