Friday, January 23, 2015

Cacciatore vištiena su mozzarella sūriu

Kartais viskas tiesiog savaime (puikiai) klostosi. Gerdama rytinę kavą peržvelgiau ką tik gautą Delicioius Magazine numerį (kulinarinis žurnalas) ir pasvajojau, kad vakare surasiu laiko pavartyti ji nuodugniau, o galbūt - net kažką iš jo pagaminti.  Beveik paskutiniame lape akys užkliuvo už Galbani sūrio reklamos. Tai jau ne pirmas kartas. Kažkada va taip va suradau risotto su rikota receptą. Šį kartą reklama siūlė Cacciatore vištieną su mozzarella sūriu. Be abejo Galbani firmos. Tyliai sau pagalvojau - kaži ar pas mus įmanoma tokio gauti...
Po pietų likimas (gal veikiau tuščias šaldytuvas) mane nubloškė į maisto parduotuvę. Dažniausiai važiuoju į RIMI arba Norfa (nes arčiau). Bet tą kartą arčiau buvo Mindaugo Maxima. Bandant viską surasti, nieko nepamiršti ir neprisipirkti ko nereikia - o lankantis parduotuvėje, kur nežinai kur kas stovi, tai labai, labai realu padaryti, užklydau į sūrių skyrių. Šiaip tai man reikėjo ožkos sūrio prie sumuštinio su  virtais burokėliais, bet akys užkliuvo už... UŽ GALBANI MOZZARLLA SŪRIO. Neblogai - pagalvojau, neblogai...
Be abejo kita stotelė buvo prie mėsos ir paukštienos skyriaus. Šiandien mūsų laukia puiki itališka vakarienė. 
Cacciatore - tai itališkas patiekalas pagamintas "medžiotojų stiliumi". Yra nemažai istorijų kaip kilo toks pavadinimas. Vienos teigia, kad jis kilo renesanso laikais, kai tik turtingi galėjo sau leisti medžioti. Ir cacciatore stilius atspindi jų būdą džiaugtis savo medžioklių laimikiais. Kiti pasakoja, kad jei medžiotojas grįždavo namo tuščiomis, tai žmona papjaudavo vištą ar triušį, kaip "kompensaciją". Nors tais laikais vištos buvo labai vertinamos (dėl jų kiaušinių), todėl taip "kompensuoti" galėjo tik pasiturinčios šeimos. 




Cacciatore vištiena  su mozzarella sūriu



  • 1 skiltelė česnako, išspausta su česnako spaustuku
  • keli v.š. aliejaus
  • 3 skirtingos paprikos (naudojau geltoną, žalią ir raudoną) - supjaustytos kubeliais
  • 3 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (skardinė 400 g.)
  • 8 vištos kojelės
  • žiupsnis cukraus
  • druska ir pipirai
  • šviežios petražolės - pateikimui
  • 250 g. Mozzarella sūrio - tai maždaug 2 rutuliukai sūrio (aš naudojau Galbani firmos)


Vištienos kojeles įtrinkite druską ir pipirais.
Įkaitinkite plačiame puode arba gilioje keptuvėje (indai turi tikti gaminti orkaitėje) šlakelį aliejaus ir apkepkite papriką ir česnaką. Įdėkite pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 min. kol šiek tiek sutirštės. 
Tuo tarpu įkaitinkite kitą keptuvę ir iš visu pusių apkepkite/paskrudinkite vištos kojeles. 
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. 
Sudėkite kojeles į puodą su padažu, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę 1 val.  (kadangi turėjau išlėkti į parduotuvę, aš troškinau 150 C. - 1 val. 20 min. )
Išimkite iš orkaitės, įmaišykite susmulkintas petražolės (pagal skonį), paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi.
Mozzarella švelniai suplėšykite į gabaliukus (galima aišku ir supjaustyti, jei jums taip patogiau) ir sudėkite į puodą. Grąžinkite puodą (be dangčio) į orkaitę ir kepkite dar apie 6 min. kol sūris išsilydys. Galima pateikti su polenta, makaronais, duona arba ryžiais. Mes valgėme su ryžiais. Labai skanu. 





Įkvėpimas: Galbani reklama Delicious. Magazine January 2015

No comments:

Post a Comment