Thursday, January 15, 2015

Baklažanų KUKU

KUKU tai persų patiekalas kuris susideda iš suplaktų kiaušinių (pagrindas) ir įvairių priedų. Jis primena italų Firittata, arba omletą. 
Aš nesu didelė omletų  gerbėja, bet receptas suviliojo... baklažanais. Baklažanus aš laaabai mėgstu ir patiekalai  su jais dažniausiai būna gardūs. 
Baklažanų KUKU puikiai tiko mums vakarienei, jis buvo lengvas bet sotus. 




Baklažanų KUKU



  • aliejus kepimui (apie 100 ml.)
  • 4 svogūnai (apie 400 g. ) smulkiai supjaustyti
  • 3 baklažanai, nuskusti ir supjaustyti  7 cm. ilgio ir 1 cm. pločio juostelėmis (bendras svoris apie 600 g.)
  • 5 kiaušiniai, lengvai suplakti
  • 25 g. miltų
  • 1,5 a.š.  kepimo miltelių
  • 35 g. duonos  trupinių arba maltų džiuvėsių
  • 25 g. susmulkintų petražolių
  • 3 sukapotos česnako skiltelės
  • 25 g. raugėriškių uogų
  • druska ir pipirai


Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir pakepinkite ant vidutinės ugnies svogūnus kolei suminkštės. Įdėkite baklažanus ir 1/2 a.š. druskos, išmaišykite ir kepkite dar apie 15 min. atsargiai kartas nuo karto maišant (kad baklažanai išlaikytų formą) kol baklažanai suminkštės ir iškeps. Nuimkite nuo viryklės ir ataušinkite. 

Įkaitinkite orkaitę iki 210 C. /su ventiliatoriumi 190 C. Išklokite apvalią 20 cm diametro kepimo formą kepimo popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi. 

Dubenyje sumaišykite  kiaušinius, miltus, kepimo miltelius, duonos trupinius, petrožoles, česnaką, 1/2 a.š. druskos ir gerą žiupsnį maltų pipirų iki vientisos masės. Įmaišykite raugėriškių uogas ir baklažanų mišinį.  Įdėkite mišinį į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 35 min. arba kol KUKU apskrus ir taps tamsiai auksinės spalvos. 
Išimkite iš orkaitės ir lengvai atvėsinkite. Pateikite su salotomis ir šviežia duona. 






Įkvėpimas: Y. Ottolenghi "Plenty More" 

No comments:

Post a Comment